Theaternieuws

Het is weer zondag, dus tijd voor een nieuw artikel. Vandaag wil ik graag een nieuwe rubriek introduceren. Het lijkt mij namelijk leuk één keer per maand theaternieuws met jullie te delen. Dat kan van alles zijn. Voorstellingen die zijn aangekondigd, shows die in première zijn gegaan en ga zo maar door.
music-art-theater
Soldaat van Oranje 
De records verbrekende musical Soldaat van Oranje stopt… voorlopig nog niet. De voorstelling is verlengd tot en met september. Inmiddels wordt Soldaat van Oranje al ruim zes jaar non-stop vertoond in Katwijk. Het is daarmee de langst lopende voorstelling in Nederland. Helaas heb ik hem nog steeds niet gezien, maar daar komt 22 april eindelijk verandering in.

Meer informatie over Soldaat van Oranje vind je hier.

Musical Awards Gala 2017
12 januari vond het Musical Awards Gala 2017 plaats. De award voor Beste Musical Klein ging naar Chez Brood. Een kleine productie over Herman Brood, waarin uiteraard zijn muziek centraal staat. De musical Ciske de Rat ontving van de vakjury de award voor Beste Musical Groot. Opvallend vond ik dat beide prijzen naar originele Nederlandse producties gingen. En terecht, vind ik. De publieksprijs voor Beste Musical was voor The Bodyguard. Tot slot ontving Simone Kleinsma een Oeuvre Award. Ze werd in het zonnetje gezet door een aantal van haar collega’s en werd prachtig toegesproken door Joop van den Ende.

Foto: Roy Beusker
Ciske de Rat – (c) Roy Beusker

Guido Weijers over geluk
Dit keer geen cabaret. Nee, Guido Weijers kondigde afgelopen maand zijn Masterclass Geluk aan. Hij is hiermee op verschillende podia en theaters door het hele land te zien. Tijdens de masterclass zal Guido Weijers tips en tricks geven over geluk die allemaal wetenschappelijk onderbouwd zijn. Geen zweverig gedoe dus. Hiervoor heeft hij zelf onder andere masterclasses gevolgd aan de Erasmus Universiteit. Ik moet zeggen, ik ben hier wel nieuwsgierig naar.

Meer informatie over Masterclass Geluk van Guido Weijers vind je hier.

The Lion King
Van de musical The Lion King werd zaterdagmiddag 28 januari alweer de honderdste voorstelling gespeeld! En ook deze show is verlengd tot en met september.

Meer informatie over The Lion King vind je hier.

The Lion King
(c) Deen van Meer

Into the Woods 
De grimmige ‘sprookjesmusical voor volwassenen’ Into the Woods komt naar Nederland. De musical die werd geschreven door Stephen Sondheim, is voor het eerst bij ons te zien in de originele orkestbezetting. Onder andere Paul Groot, René van Kooten, Lone van Roosendaal en Elise Schaap zullen in diverse rollen te zien zijn.

Meer informatie over Into the Woods vind je hier.

Ik hoor graag wat jullie van deze rubriek vinden. Als jullie zelf theaternieuws hebben, laat het mij weten. Dan kan ik het volgende maand plaatsen.

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

Advertenties

Een gedachte over “Theaternieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s