Theaternieuws

Deze week is het weer tijd voor mijn maandelijkse rubriek Theaternieuws. Daarin deel ik nieuws met jullie over voorstellingen die zijn aangekondigd, shows die in première zijn gegaan en ga zo maar door.

Elisabeth
Voor mij is Pia Douwes één van grootste musicalsterren van Nederland. Elisabeth, de rol die zij in de gelijknamige musical speelde, is onlosmakelijk met haar verbonden. Er zijn maar weinigen die een nummer als ‘Mijn leven is van mij’ aankunnen. Van 12 t/m  17 juni kan je Pia Douwes nog één keer in Nederland zien schitteren in de rol van Elisabeth. Dan zal zij de rol vertolken tijdens Elisabeth in Concert. Deze speciale voorstelling vindt plaats op Paleis het Loo en zal acht keer worden opgevoerd. Er zijn nog kaarten beschikbaar.
elisabeth in concert

De Marathon
De filmhit De Marathon is vanaf nu te zien in het theater. De voorstelling vertelt een ontroerend, maar ook humoristisch verhaal over Gerard, Nico, Kees en Leo. Deze vier Rotterdamse garagemonteurs slijten hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Wanneer Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer, dat klinkt overmoedig voor heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje. Toch gaan de vrienden bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef, oud-marathonloper.

De muziek in de voorstelling is geschreven door Thomas Acda. Job Gosschalk (bekend van onder andere Alles is liefde) verzorgd de regie. De film vond ik heel fijn, daarom kan het niet anders dan dat deze oer-Hollandse voorstelling een aanrader is! De Marathon is in verschillende theaters door heel Nederland te zien.

The Bodyguard 
De musical The Bodyguard stopt. Dat werd eind februari bekend gemaakt. Op 16 juli 2017 zal de laatste voorstelling van deze swingende show worden gespeeld. The Bodyguard wordt al bijna twee jaar onafgebroken vertoond en heeft dit jaar de publieksprijs voor Beste Musical ontvangen tijdens het Musical Awards Gala. Zelf bezocht ik de voorstelling juli vorig jaar.

Deze week kwam er ook een vrolijk filmpje online van The Bodyguard in samenwerking met Shell. Castleden Patrick Martens, Romy Monteiro en Nurlaila Karim nodigden nietsvermoedende automobilisten bij een Shell-tankstation uit voor een tankstop-karaoke. Dat is toch een leuke verrassing!

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

Advertenties

2 gedachtes over “Theaternieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s